2024. április 20. 15:32

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EA Red Bull riválisa, aki az elektromosság mellett tette le a voksát

A Red Bull riválisa, aki az elektromosság mellett tette le a voksát

-

Oliver Bennett energiaital márkája talán nem annyira ismert, mint a Red Bull, de ennek ellenére elég bevételt biztosít számára ahhoz, hogy kicsit sem olcsó hobbiját, a motorsportot finanszírozza belőle.

A XITE Energy most már nem is egy, hanem két sorozatban is indul. Bennett eddigi rallycross kalandjai a Nitro Rallycross keretein belül folytatódnak a Button/Meeke páros mellett. Mivel az amerikai sorozat idén elektromos egyenautót vezetett be, az Extreme E-vel együtt két azonos meghajtású sorozatban vannak jelen.

Oliver Bennett, XITE Energy Racing, Extreme E
Fotó: Sam Bloxham/LAT Images/Extreme E

Az első hétvégén, Lydden Hillen Meeke döntőbe is jutott, azonban egy technikai hiba megfosztotta őt az érdemi esélytől a győzelemre.

Nem a brit csapat azonban az egyetlen kapocs a két elektromos sorozat között: Mikaela Ahlin-Kottulinsky, a Team Rosberg Extreme E pilótája a NEXT kategóriában képviselteti magát egy RX2-es autóval.

Ami pedig az Extreme E-t illeti: az energiaital márka a sorozat egyik fő támogatója és hivatalos itala lett, a mellett, hogy csapattal is szerepelnek. Az egyik ülést itt is Bennett foglalja el, csapattársa tavaly Christine GZ volt. A bajnokság utolsó helyén végeztek, legjobbjuk egy ötödik hely volt, amit az idénynyitó szaúdi fordulóban szereztek.

Mivel a spanyol hölgy távozott a csapattól, egy újonc, Klara Andersson jött volna a helyére. Koronavírus-fertőzés miatt azonban sorozat tartalékpilótája, Tamara Molinaro ugrott be az idei első futamon.

A sikerek még tehát váratnak magára, a cél azonban ugyanaz, mint a Red Bull esetében: a siker. Az oda vezető út viszont merőben más.

XITE Energy Racing, Extreme E
Fotó: Carl Bingham/LAT Images/Extreme E

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss