2024. április 18. 06:07

KezdőlapORBBodolai defekt, Velenczei harmadik – Salgó Rally 6. gyors

Bodolai defekt, Velenczei harmadik – Salgó Rally 6. gyors

-

Harmadik szakaszgyőzelmét szerezte Mads Ostberg és Patrik Barth a Salgó Rally hatodik szakaszán a 16,8 kilométeres Cered–Tótújfalu–Zagyvaróna gyorsaságin, amivel 14,2 másodpercre növelték előnyüket Vincze Ferenc és Németh Gergely előtt. Bodolai László és Deák Attila bal hátsó defektet kapott, ketten is megelőzték őket a pályán, amivel két percet veszítettek. Így Ostberg és Vincze mögé Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt jöttek fel a harmadik helyre.

Az első kör tanulságai alapján már a mezőny minden tagja megfelelő gumin rajtolt a Salgó Rally legikonikusabb, zagyvarónai gyorsaságiján. A szakasz Ostbergnek feküdt a legjobban, aki az eddigi hat gyorsaságiból behúzta a harmadik szakaszgyőzelmét.

Vincze Ferenc és Németh Gergely sokat várt a hazai pályájuktól, de 6,7 másodpercet kaptak Ostbergtől és csak a negyedik időt autózták. Pedig Ferike nagyon készült, az első szervizparkban lengéscsillapítót cseréltek a Skoda Fabia R5-ön, amitől még jobbnak érezte az autót. A második kör végén 14,2 másodpercre nőtt a hátránya Ostberggel szemben.

A verseny meglepetés párosa volt Bodolai László és Deák Attila, akik vezették is a Salgó Rallyt és nagyon úgy nézett ki, hogy áll nekik a dobogó. Azonban már Cereden defektet kaptak, amivel több mint két percet veszítettek. Velenczei és Turán is megelőzte őket a pályán. Ezzel a kilencedik helyre estek vissza.

Sok időt veszített Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt Bodolai mögött, akik 7,6 másodperc hátránnyal a hatodik időt futottak. Ennek ellenére Bodolai kiesése miatt 20,3 másodperc hátránnyal a harmadik helyre jöttek fel.

Főleg a szűk kanyarokban volt elégedetlen magával Klausz Kristóf és Csányi Botond, akik ötödik időt futottak és 24,9 másodperc hátránnyal a negyedik helyre léptek előre.

Állított az autón Hadik András és Kertész Krisztián az előző gyorsaságihoz képest, aminek egy harmadik gyorsasági idő lett az eredménye. Bodolai késése miatt nem csak egy helyet jöttek előre és állnak 26,2 másodperc hátránnyal az ötödik helyen, de Klauszt is 1,3 másodpercre közelítették.

Nagyon jól szaladt le Turán Frigyes és Farnadi Ágnes, akiket szemmel láthatóan jódarabon feltartott a defektes Bodolai. Így is második időt futottak, mindössze 4,5 másodperccel elmaradva Ostberg mögött. A hatodik helyre jöttek fel és már tíz másodpercen belüli a hátrányuk az ötödik Hadikhoz képest.

A Salgó Rally korábbi eseményei itt olvashatók:

Vincze Feri bekezdett, Turán defekt – Salgó Rally 1. gyorsasági

Ostberg defekt, Vincze megütötte, Bodolai vezet – Salgó Rally 2. gyors

Bodolai szalagkorlát, Turán odavert, Ostberg vezet – Salgó Rally 3. gyors

Vincze bekeményített és már második, Ostberg vezet – Salgó Rally 4. gyors

Bodolai újra szakaszt nyert, Vincze csökkentette hátrányát – Salgó Rally 5. gyors

Teljes eredménylista itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss