2024. március 28. 14:03

KezdőlapORBVincze szakaszt nyert – Salgó Rally 7. gyors

Vincze szakaszt nyert – Salgó Rally 7. gyors

-

Vincze Ferenc és Németh Gergely szakaszgyőzelmével kezdődött a Salgó Rally utolsó köre a 7,4 kilométeres Salgótarján–Kazár–Vizslás szakaszon. Turán Frigyes és Farnadi Ágnes egy tizeddel maradtak el mögöttük. Mads Ostberg és Patrik Barth három tizedet elengedett az előnyéből, de továbbra is 13,9 másodperccel vezet. 

Közeledik Mads Ostberg pályafutása ötödik ORB győzelméhez, miután két szakasszal a Salgó Rally vége előtt magabiztosan vezet. Szokás szerint csak „minden OK”-val jellemezte a vizslási gyorsaságit.

Vincze Feri módosított a lengéscsillapító beállításon és második szakaszgyőzelmét szerezte a versenyen, de csak három tizedet tudott faragni hátrányán Mads Ostberghez képest.

Nem működött az átbeszélő Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt Skoda Fabia Rally2 evójába. A páros szét is húzta a hangosítást és csak kézjelekkel kommunikáltak. Ennek ellenére a negyedik időt autózták, amivel 21,3 másodperc hátránnyal megőrizték harmadik helyüket. 1,1 másodperccel voltak gyorsabbak a negyedik helyen álló Klausz Kristóf–Csányi Botond kettősnél, így 5,7 másodpercre növelték előnyüket velük szemben.

Minden OK – állította Hadik András és Kertész Krisztián, akik hatodik időt autóztak. Hátrányuk Klauszhoz képest két tizeddel, 1,5 másodpercre nőtt.

Tovább folytatta jó szereplését Turán Frigyes és Farnadi Ágnes. Mindössze egy tizeddel maradtak el a szakasz győztes Vincze mögött. Ezzel a hatodik helyen 7,4 másodpercre csökkentették hátrányukat Hadikhoz képest.

A Salgó Rally korábbi eseményei itt olvashatók:

Vincze Feri bekezdett, Turán defekt – 1. gyorsasági

Ostberg defekt, Vincze megütötte, Bodolai vezet – 2. gyors

Bodolai szalagkorlát, Turán odavert, Ostberg vezet – 3. gyors

Vincze bekeményített és már második, Ostberg vezet – 4. gyors

Bodolai újra szakaszt nyert, Vincze csökkentette hátrányát – 5. gyors

Bodolai defekt, Velenczei harmadik – 6. gyors

Teljes eredménylista itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss