2024. április 28. 15:31

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSA spái halálos balesetet idézte Emerson Fittipaldi fiának hétvégi bukása (videó)

A spái halálos balesetet idézte Emerson Fittipaldi fiának hétvégi bukása (videó)

-

Ijesztő jelenetek játszódtak le a Formula Regional European Championship by Alpine idei utolsó előtti versenyhétvégéjén, de szerencsére ezúttal nem történt tragédia.

Egy fordulóval, összességében pedig két versennyel a szezon vége előtt eldőlt a Formula Regional by Alpine idei bajnoki címe, amelyet a Mercedes 17 esztendős támogatottja, Andrea Kimi Antonelli nyert meg. Szerencsére az olasz versenyző sikerét nem árnyékolta be ahhoz hasonló tragédia, mint ami a széria spái versenyhétvégéjén történt, ugyanakkor volt egy ahhoz kísértetiesen hasonló baleset.

Újabb tragédia Spában – 18 éves tehetség halt meg

Belgiumban július 1-jén a holland Dilano van ‘t Hoff vesztette életét, miután a mostoha látási viszonyok mellett az egyik riválisa nagy sebességgel belerohant a balesetet szenvedő, majd a pályára visszapattanó autójába. Az eset Forma-1-es berkekben is nagy felzúdulást keltett, többen pedig a spái pálya további módosítását követelték, a józanabb hangok ugyanakkor kiemelték, hogy az ilyesmi szinte bármelyik pályán megeshet.

Ezt részben bizonyította (ezúttal szerencsére senki nem halt meg) a FRECA utolsó előtti 2023-as fordulója a hollandiai Zandvoortban, amelynek második futama során újabb ijesztő balesetnek lehettünk szemtanúi. Ráadásul a verseny vége előtti valamivel több mint 17 perccel történt bukás biztonsági autó mögött esett meg, ami ebben az esetben igen nagy szerencse, hiszen nem volt akkor a tempó. A láncreakciót az indította el, hogy a kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi 16 éves fia, Emerson Fittipaldi Jr. megcsúszott és a védőkorlátnak csapódott, majd az autója visszapattant a pályára.

Ezután többen is elhaladtak mellette, Maya Weug azonban későn reagált az előtte lassító versenyzőtársa manőverére, és ahogy félrerántotta a kormányt, egyenesen telibe találta a pályán keresztbe álló Fittipaldit. Mindezt ráadásul a legrosszabb módon, oldalról tette (van ‘t Hoff, illetve a 2019-es spái F2-es főfutamon Anthoine Hubert is így halt meg), Fittipaldinak azonban szerencsére nem lett baja, miként a Ferrari akadémiájához tartozó 19 éves spanyol versenyzőhölgy is önerőből szállt ki az autóból.

A baleset:

A védőkorlát javítása miatt ezután félbeszakított, de később újraindított futamot Andrea Kimi Antonelli nyerte, idei ötödik győzelmével pedig két versennyel a vége előtt bajnok lett. Az olasz tehetség ezzel az olasz és a német Forma-4-es bajnoki címe mellé újabb trófeát tett, ezek után pedig minden jel arra mutat, hogy jövőre már a Forma-2-ben fogjuk látni a Mercedes juniorját.

Már most tinilányok ugrálják körbe az “új Kimit”, aki csak örül, ha Räikkönen rajongói is szurkolnak neki

Friss