back to top
2024. június 16. 23:16

KezdőlapF1Áradoznak a Mercedesnél az „új Verstappenről”, aki nem lett „megrontva”

Áradoznak a Mercedesnél az „új Verstappenről”, aki nem lett „megrontva”

-

James Allison méltatta Andrea Kimi Antonellit, aki nemrég tesztelt először a Mercedesszel. A brackley-iek technikai igazgatója szerint az olasz versenyző megfelelő hozzáállást tanúsított, és kiemelte, hogy nem „rontotta meg” a korábbi korszak.

Andrea Kimi Antonelli alighanem legkésőbb jövőre bemutatkozik a Forma–1-ben. A Mercedes juniorversenyzője ugyan mindössze 17 éves, de sokak szerint már most megérett a debütálásra, pedig tavaly még csak a Formula Regional európai és közel-keleti sorozatában szerepelt. Itt azonban semmilyen kétséget nem hagyott afelől, hogy mennyire tehetséges.

Könnyen lehet, hogy már debütált is volna, de Max Verstappen óta 18 éves kor alatt nem lehet, bár az FIA-nál külön engedélyt kérvényeztek ez ügyben. Abból a szempontból viszont már átesett a tűzkeresztségen, hogy nemrég a Red Bull Ringen, majd Imolában vezette a Mercedes korábbi autóinak egyikét. A csapat pedig kifejezetten elégedett volt vele.

A kavicságyat is megjárta a Hamilton-utódnak kikáltott tini a Mercedesszel (videó)

„Nagy örömömre szolgált hallgatni a mérnököket, ahogyan leírják a vele történő kommunikációt – nyilatkozta James Allison, az istálló technikai igazgatója egy sajtóbeszélgetésen. – Ő csak egy fiatal, lelkes versenyző, nagyon gyors, a tempója pedig olyan, mint egy mentronómé. Egészen mostanáig nem ült F1-es autóban, de egy-két kör alatt olyan benyomást tett, mintha már ez régen megtörtént volna.”

Antonelli először a Mercedes 2021-es autóját, a W12-est tesztelte, Toto Wolff csapatfőnök elmondása alapján azért, hogy tudja, milyen érzés egy jó autóban ülni. Ezután a két évvel ezelőtti, már az új szabályrendszer szerint épített W13-ast vezette. Allison méltatta a hozzáállását, és kiemelte, bizonyos szempontból előny, hogy nem túl tapasztalt.

Mick Schumacherrel méri össze a Mercedes Antonellit – itt a hétszeres világbajnok fiának utolsó esélye?

„Nyitottan állt hozzá az autók ezen generációjához, a szívóhatású kocsikhoz – fogalmazott. – Azokat a dolgokat érzi, amelyeket várnánk tőle, de nem »rontották meg« a korábbi autók. Szóval csak önértékükön kezeli őket, és elmondja, mit tenne, mit érez gyengeségnek és erősségnek, és hagyja, hogy a mérnökök dolgozzanak, hogy megpróbáljanak javítani ezeken a dolgokon. Nagyon ígéretes fiatal versenyzőnek tűnik.”

Egy ideig az is benne volt a pakliban, hogy Antonelli már az Emilia-romagnai Nagydíjon debütál a Williamsnél Logan Sargeant helyén ülve, de az FIA egyelőre nem adta meg a külön engedélyt. Amennyiben ez a továbbiakban sem fog megtörténni, akkor legkorábban Monzában mutatkozhat be, hogy aztán jövőre esetleg már Lewis Hamilton helyét vegye át a Mercedesnél.

Verstappen bemutatkozása óta nem volt olyan, amire a Mercedes készül saját tinijével

Friss