2024. május 03. 06:09

KezdőlapF1Még le sem zajlott a vizsgálat, de már megpecsételődött a Red Bull...

Még le sem zajlott a vizsgálat, de már megpecsételődött a Red Bull megvádolt főnökének sorsa?

-

Giedo van der Garde biztos benne, hogy az istálló jövő heti autóbemutatóján már nem Christian Horner lesz a Red Bull csapatfőnöke. A holland versenyző szerint az ügy csorbát ejtett az osztrák márka, illetve a Milton Keynes-i alakulat hírnevén.

A Forma–1-es közvélemény jóformán még fel sem ocsúdott abból, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz igazol, a hét elején jött az újabb bomba. A Red Bull belső vizsgálatot rendelt el, miután egy alkalmazottjuk helytelen viselkedéssel vádolta meg Christian Hornert, az istálló csapatfőnökét. Ami biztos, hogy a brit szakember tagadja a vádakat.

A Red Bull vizsgálatot kezdeményezett Christian Horner ellen, aki visszautasítja a vádakat

Azonban azt továbbra sem lehet tudni pontosan, hogy mi az, amit tagad. Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy illetlen képet küldött egy női alkalmazottnak, de az elmúlt napok hírei alapján ez megdőlni látszik, és vélhetően inkább arról van szó, hogy a menedzsmentstílusa váltotta ki valakinek a nemtetszését. Mindez valószínűleg annyit jelent, hogy nem a megfelelő hangnemben kommunikált az érintettel, aki ezért bepanaszolta őt.

Komolynak tűnik Horner zaklatási ügye, a Red Bull a lemondást tanácsolta neki

A hírekre maga a Red Bull is reagált, és egy rövid közleményben leszögezték, hogy független ügyvéd bevonásával vizsgálatot indítanak annak érdekében, hogy tisztázzák a helyzetet. A meghallgatás pénteken fog zajlani, de mindez persze nem jelenti azt, hogy az ítélet is ilyen hamar megszületik. Azonban nem mindenkinek vannak kétségei a kimenetelt illetően.

Valójában a Red Bull akarja eltávolítani Hornert? – felesége hisz a csapatfőnök ártatlanságában

„Horner [ügyét] természetesen a Red Bull belülről kontrollálja – jelentette ki a 2013-ban a Caterham F1-es csapatánál versenyző Giedo van der Garde ’De Race Show’ című podcastjában. – Higgyenek nekem, amikor jövő héten eljön az autóbemutató, kizárt, hogy Horner ott legyen. A Red Bull számára ez nyilvánvalóan drámai, és jövő héten náluk is meglesz a bemutató. A Red Bull ismét egy rendkívül jó kocsival fog előállni, szóval ebből a szempontból nagyon szép idényük lesz, de ez kisebb foltot jelent a nevükre, illetve a csapatra nézve.”

Hamarosan eldőlhet Christian Horner sorsa a Red Bullnál, már jelölt is van a helyére

Az tény, hogy a Red Bullnak a február 15-i leleplezés előtt mindenképpen toszta vizet kell öntenie a pohárba, és a jelenleg sportautókkal versenyző pilóta szerint ez mindenképpen a csapatfőnök távozásával fog járni. Hogy igaza lesz-e, az majd kiderül, de az is biztos, hogy a sajtóban megjelent vádakat már nem lehet meg nem történtté tenni, függetlenül attól, hogy mi a valóság, ez pedig mind Horner, mind a Red Bull hírnevének árt.

Most akkor mivel vádolják valójában Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét?

Persze az is fontos kérdés, hogy vajon miért pont most láttak napvilágot ezek a hírek. Nos, Dietrich Mateschitznek, a Red Bull alapítójának 2022-es halála óta láthatóan hatalmi harc folyik az F1-es istállónál, és az osztrák vezetés inkább a néhai üzletember bizalmasát, a tanácsadóként dolgozó Helmut Markót támogatja Hornerrel szemben, mindez pedig most eddig az ügyig fajult. Ráadásul állítólag a brit szakember és Jos Verstappen között is megromlott a viszony, így lehetséges, hogy az sem véletlen, hogy a holland sajtóban jelent meg először a hír, Mint ahogyan az sem, hogy Van der Garde ennyire határozott az ügy kimenetelével kapcsolatban.

Verstappenék is Horner bukását akarják? – újabb részletek a Red Bull csapatfőnökének ügyéről

Friss