back to top
2024. május 20. 20:57

KezdőlapWRCTanak a murvás versenyeken szállna harcba a vb címért

Tanak a murvás versenyeken szállna harcba a vb címért

-

Ott Tanak az idei WRC-szezon eddigi négy versenyén még nem tudott dobogóra állni, azonban a Portugáliával kezdődő murvás versenyeken szeretné ponthátrányát csökkenteni. 

Ott Tanak Thierry Neuville és Elfyn Evans mellett egyike volt azon versenyzőknek, akiket az idei vb cím egyik legnagyobb esélyesének tartottak, azonban eddig nem igazán tudott harcolni belga csapattársával és a walesi toyotással. 

Négy verseny után csupán két negyedik hely a legjobb eredménye, de a 2019-es világbajnok bízik benne, hogy a Portugáliával kezdődő murvás versenyeken képes lesz csökkenteni hátrányát a pontversenyben. 

“Egyértelmű, hogy a murvás versenyek adhatnak nagyobb esélyt a több pont megszerzésére és bízom benne, hogy murván sokkal kényelmesebben tudom vezetni az autót – mondta Ott Tanak a Motorsport.com oldalnak. – Mivel a Szafari Rally egyedi minden más murvás versenyhez képest, igazából a Portugál Rally előtti teszten vezettem először ilyen talajon az autót. Bízom benne, hogy sikerül gyorsulni és versenyképesebbek leszünk.” 

Portugál Rally 2024 – Minden infó egy helyen

A Portugál Rallyt a vb negyedik helyéről várhatja Tanak, így az első napon jobb körülmények várhatnak rá, mint az előtte induló riválisaira. 

Friss