back to top
2024. május 18. 18:28

KezdőlapERCMár a visszatérést tervezi a nagyot bukó Csomós Mixi–Nagy Attila kettős

Már a visszatérést tervezi a nagyot bukó Csomós Mixi–Nagy Attila kettős

-

Csomós Mixi és Nagy Attila a Kanári-szigetek Rally második pénteki szakaszán balesetet szenvedett, ami után nemcsak az autó, hanem a páros mindkét tagja megsérült. 

A harmadik helyen állt Csomós Mixi és Nagy Attila a Kanári-szigetek Rally harmadik szakasza előtt, azonban ezen a pályán egy bal 33-ban már nem tudtak elfordulni a Skoda Fabia Rally2 evóval és egy partoldalon keresztül egy házfalnak rohantak. 

“Problémánk adódott a szakaszon, de szerencsére mindketten jól vagyunk a baleset után – mondta Nagy Attila az ERC hivatalos oldalának. – Mindkettőnknek vannak törései, de összességében semmi komoly nem történt ahhoz képest, hogy 110 km/h-ról lassultunk egy pillanat alatt nullára. Még egyszer köszönöm a Skodának, hogy ilyen biztonságos autót készített.” 

Ati elárulta, hogy ezúttal könnyebb lesz pótolni az autót, mint a tavalyi baleset után, és már Svédországban szeretnének ismét versenyezni. 

„Nem feszegettük a határokat, 80%-on mentünk” – Csomós Mixi üzent a kórházból

„Remélem, hogy Svédországban ismét versenyautóba tudunk ülni, ezt szeretné Mixi és én is. Folytatni szeretnénk a bajnokságot. Az autó biztosítva volt, így könnyebb lesz új autót szerezni, reméljük, hogy minél előbb vissza tudunk térni, most azonban szeretnénk minél előbb felépülni.”

Francia csata, magyar dráma a Kanári-szigetek Rally első napján – Csomós-belső a harmadik szakaszról

A svéd Skandináv Rallyt június 13-15. között rendezik. 

Friss