back to top
2024. május 20. 10:14
WRC - 🇪🇺 Közép-Európai Rally
WRC - 🇯🇵 Japán Rally
ERC - 🇭🇺 Rally Hungary

Ogier beállíthatja Sébastien Loeb rekordját Olaszországban

Sébastien Ogier azt követően, hogy a Portugál Rallyn 100. dobogós eredményével, 60. WRC-futamgyőzelmével a verseny legeredményesebb pilótája lett, Olaszországban beállíthatja Sébastien Loeb rekordját. 

Teltház lesz a Rallycross Eb szezonnyitóján – hét magyar versenyző is nevezett

Az Euro RX3-ban is indul két magyar versenyző.

Fourmaux direkt nem ment gyorsan a portugál Power Stage-en, de taktikája végül nem jött be

Adrien Fourmaux, az M-Sport versenyzője a Portugál Rallyn próbált taktikázni, hogy Sébastien Ogier is megelőzze a bajnokságban, azonban végül ezt nem sikerült elérnie. 

Linnamae megcélozza az Észt Rally első helyét

Georg Linnamae is rajthoz áll hazája ERC-futamán, az Észt Rallyn, ahol a toyotás versenyző szeretne a győzelemért harcolni. 

Évekre eldőlt a Portugál Rally jövője

A Portugál Rally szerződése a WRC Promóterrel 2024 végén járt volna le, azonban a feleknek sikerült megegyezni és a következő két évben is helyet kap a murvás verseny a WRC-naptárban. 

Közel négy éve volt olyan utoljára a WRC-ben, ami az idei Portugál Rally után

A Portugál Rallyt bár a toyotás Sébastien Ogier nyerte, azonban a Hyundai Motorsport így is 11 ponttal többet szerzett a gyártók bajnokságában, mint a japán gyártó. A koreai márka pedig közel négy év után ismét a gyártók bajnokságának élén áll. 

Evans jobban járt volna a tavalyi pontrendszerrel az idei Portugál Rallyn

Elfyn Evans komoly hátrányba került a Portugál Rallyt követően Thierry Neuville mögött a bajnokságban, és bár a régi pontrendszer alapján is nőtt volna a belga versenyző előnye, korántsem annyira, mint az idei rendszer alapján. 

Áruházi parkolóban indul a Skandináv Rally

A svédek is különlegességgel készülnek az ERC futamukra.
24,674RajongókTetszik
1,923KövetőkKövetés
1,980FeliratkozóFeliratkozás

F1

Fókuszban: Sébastien Ogier 60 WRC-futamgyőzelme

Sébastien Ogier hatodik portugál győzelme egyben karrierje során elért 60. WRC-futamgyőzelme is volt. Ezzel ugyan elmarad még Sébastien Loeb rekordjától, azonban a harmadik legtöbb győzelmet arató Marcus Grönholmot messze felülmúlja. 
Mads Ostberg a Kanári-szigetek Rallyn kezdte idei ERC-szezonját, miután a V-Híd Rally Hungaryn nem tudott rajthoz állni betegség miatt. A norvég versenyző bár csak a nyolcadik helyet szerezte a spanyol versenyen mégsem tartja teljesen kudarcnak idei első ERC-futamát.