back to top
2024. május 18. 15:11

KezdőlapWRCA Toyota kijelölte három versenyzőjét, akik a gyártói pontokért harcolhatnak Portugáliában

A Toyota kijelölte három versenyzőjét, akik a gyártói pontokért harcolhatnak Portugáliában

-

A Toyota Gazoo Racing négy versenyzővel áll rajthoz a Portugál Rallyn jövő héten, a gyártói pontokért azonban csak három versenyző harcolhat. 

A jövő heti Portugál Rallyn minden versenyzőjét elindítja a Toyota Gazoo Racing, a japán gyártónak ezért három versenyzőt ki kellett jelölnie, akik harcolni fognak a gyártói pontokért, végül Elfyn Evans, Sébastien Ogier és Kalle Rovanpera teheti ezt meg, míg Takamoto Katsuta e tekintetben nyomás nélkül versenyzhet. 

“Idén szerettük volna legalább egy versenyen elindítani mind a négy versenyzőnket, és Portugália pont alkalmas lett erre – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Az új pontrendszerrel eddig csak nagyon kis különbségek alakultak ki a versenyeken, Portugáliában azonban három olyan versenyzőnk küzdhet gyártói pontokért, akik akár nagyobb különbséget is elérhetnek a gyártói pontok terén. Ogier, Evans és Rovanpera személyében három olyan versenyzőnk lesz, akik korábban már nyertek Portugáliában, míg Katsutáról levettük a nyomást.” 

Sébastien Ogier ötször, Kalle Rovanpera kétszer, míg Elfyn Evans egy alkalommal tudott nyerni már Portugáliában, a kétszeres világbajnok finn versenyző ráadásul az elmúlt két évben szerezte győzelmeit ezen a rallyn. 

“Kalle az elmúlt két Portugál Rallyt, míg Sébastien korábban öt alkalommal tudott ott nyerni, egyedüli kihívást csak Elfyn rajthelye jelenthet az első napon. Taka ugyancsak gyors volt korábban ezen a versenyen, és képes lehet megküzdeni első dobogós eredményéért Portugáliában, ahol ismét nagyon nagy csatára számítok a legjobb helyekért.” 

Katsuta nyomás nélkül szeretne harcolni a jövő heti versenyen a dobogóért. 

“Portugália az egyik kedvenc versenyem, ezért szeretnék valóban jó eredményt elérni – mondta a japán versenyző a Motorsport.com oldalnak. – Mivel a gyártói pontokért nem kell harcolnom, nyomás nélkül vezethetek és megpróbálhatom kihozni magamból a maximumot. Két negyedik hely után szeretnék ezúttal dobogóra állni.” 

Friss