back to top
2024. május 18. 09:25

KezdőlapF1Hülye és drogos – Newey első világbajnok autója indulatos nyilatkozathoz vezetett

Hülye és drogos – Newey első világbajnok autója indulatos nyilatkozathoz vezetett

-

Nigel Mansell 32 éve igencsak dühös lett az egyik újságíróra, pedig csak megkapta, amit manapság Max Verstappen kapcsán is rendszeresen emlegetnek az emberek. A közös pont pedig az, hogy mindketten egy Adrian Newey-autóban ültek.

Az 1992-es szezon elején a napnál is világosabbá vált, hogy Adrian Newey első futamgyőztes F1-es autója, az 1991-ben 7 versenyt nyerő Williams FW14-es továbbfejlesztett változata, az FW14B szinte biztosan világbajnok lesz (mint ahogy később az is lett). Az aktív felfüggesztéssel szerelt kocsi elsősorban Nigel Mansell kezei között tűnt verhetetlennek – a 38 esztendős veterán az első 5 futamot zsinórban megnyerte vele, és mindegyiket a pole pozícióból rajtolva.

A negyedik futam, az esős Spanyol Nagydíj megnyerése után pedig neki is szembesülnie kellett azzal, amivel napjainkban Max Verstappennek (korábban pedig minden egyes, domináns autót vezető pilótának) , hiszen megvádolták azzal, hogy csak azért nyer folyton, mert ilyen kiemelkedően jó autóban ül. Az újságírói felvetésre érkező reakció a korra és Mansellre is jellemző volt, manapság pedig hatalmas botrány lenne belőle. Na de vajon tényleg csak az autója miatt volt ennyire jó a britek oroszlánja?

Alábbi cikkünkben ezt, illetve a kifakadását is körüljártuk:

Mansell legyőzte Schumachert, majd lehülyézett és pszichiáterhez küldött egy újságírót

Friss