2024. május 04. 00:41

KezdőlapWRCHorvát Rally: Ogier nyerte Neuville és Evans kiélezett csatáját, veretlen maradt a...

Horvát Rally: Ogier nyerte Neuville és Evans kiélezett csatáját, veretlen maradt a Toyota

-

Thierry Neuville és Elfyn Evans szoros csatáját végül Sébastien Ogier nyerte, így a Toyota megőrizte veretlenségét Horvátországban, ahol a legtöbb pontot Elfyn Evans szerezte. 

A Horvát Rally pénteki napján holtverseny, 

Micsoda tűzijátékkal zárult a Horvát Rally első napja!

míg szombaton 4.9 másodperces különbség  

Neuville nagy csatában nyerte a Horvát Rally első felét

alakult ki a belga versenyző és Elfyn Evans mindvégig szoros csatájában, melynek legnagyobb nyertese Sébastien Ogier lett. 

Az utolsó nap első szakaszán ugyan még Thierry Neuville megőrizte vezető helyét Elfyn Evans és Sébastien Ogier előtt, azonban a következő gyorsaságin a walesi toyotás megforgott, míg a belga Hyundai-versenyző fának csapódott, így Sébastien Ogier vette át a vezetést összetettben. 

A nyolcszoros világbajnok és a versenyen 2021-ben már nyertes francia versenyző később már sikeresen tartotta meg pozícióját és szerezte meg karrierje 59. győzelmét és 100. dobogós eredményét. 

Evansnek, de még inkább Thierry Neuville-nek nagy szerencséje volt a délelőtti kalandok után és mindketten folytatni tudták a versenyt, melyen végül Evans a második lett, Neuville pedig harmadik. 

Az utolsó nap értékelésében Takamoto Katsuta tudott a leggyorsabb lenni, Ott Tanak, Ogier, Andreas Mikkelsen, Grégoire Munster, Evans és Neuville előtt. 

A Power Stage-en Fourmaux volt a leggyorsabb Tanak, Ogier, Katsuta és Evans előtt.

A hétvégén azonban sikerült Adrien Fourmaux-nak is nyolc pontot szereznie, miután szombat este az ötödik helyen állt, azonban a Power Stage szakasz első teljesítésénél egy padka védő elemet eltalálva megrongálta Fordja felfüggesztését és 15 percet veszített. A francia versenyzőnek azonban így is sikerült célba érnie, így megszerezte a szombat estig kiharcolt pontokat. 

Az M-Sport csapatfőnöke, Richard Millener éppen vasárnap ünnepli 40. születésnapját, amit Fourmaux eredményének és Munster hetedik helyének köszönhetően végül sikeres verseny végén tud megtenni. 

Horvátországban Ogier szerezte a legtöbb pontot.

A világbajnokságot négy verseny után Thierry Neuville 6 ponttal vezeti Elfyn Evans előtt, míg Fourmaux 27, Tanak 33 pont hátránnyal a harmadik és negyedik.

A gyártók bajnokságában a Toyota 7 ponttal előzi meg a Hyundait.

A WRC2-ben Nikolay Gryazin szerezte meg a győzelmet citroenes csapattársa, Yohan Rossel és a skodás Pepe López előtt, míg a Rally2-es autók között Sami Pajari lett a harmadik Toyotával.

A Horvát Rally egyetlen magyar párosa, László Zoltán és Kürti Tamás a Rally2-es autók között a 17. helyen ért célba.

A világbajnokság három hét múlva Portugáliában folytatódik.

Nem hivatalos végeredmény

Friss