2024. április 29. 20:18

KezdőlapERCÖt perc feletti előnnyel ért célba az ERC3 győztese a V-Híd Rally...

Öt perc feletti előnnyel ért célba az ERC3 győztese a V-Híd Rally Hungaryn

-

A V-Híd Rally Hungaryn nem csak rajt-cél győzelmet aratott Filip Kohn és Tom Woodburn, a cseh-brit duó alaposan el is verte a versenytársakat, köztük a 2022-es ERC3 bajnokot.

A Ford Fiesta Rally3-mal induló Filip Kohn már szombat reggel a hegyesdi gyorsaságin megmutatta, hogy más dimenzióban autózik, mint a kategória több résztvevője: 27.9 másodperces előnnyel nyert a szakaszt. Aztán az utána következő ötön sem tudták megszorongatni, így szombat este két és fél perces előnnyel gurult a parc fermébe. Összetettben sem állt rosszul, a 23. pozícióban Rally2-es párosokat is megelőzött.

Kohn vasárnap ott folytatta, ahol szombaton abbahagyta, és nagyon sima győzelmet aratott az FIA ERC3 bajnokságban a V-Híd Rally Hungary-n. A murvás futamon 5 perc 12 másodperccel diadalmaskodott a lengyel Igor Widłak, az ERC3 2022-es bajnoka előtt. Martin Ravenščak lett a harmadik, a negyedik helyen pedig a török Kerem Kazaz végzett.
A kvartett az ERC Fiesta Rally3 Trophy első versenyén is indult, amelyen a Pirelli és a Gulf Race Fuels ad díjakat a sikeres versenyzőnek. Kohn 12 új Pirelli gumiabroncsot kap a következő versenyére, mellé pedig 300 liter Gulf MSR EVO2 üzemanyag jár a győzelemért.

„A mai nap elég jó volt, nagyon jó második szakaszunk volt, nagyon szép és élvezetes pályán. A többi szakasz nagyon-nagyon durva volt, és ez megnehezítette a dolgunk, de nagy sérülések nélkül túljutottunk rajtuk, úgyhogy elégedettek vagyunk” – mondta Kohn.

Filip Konh tavaly nem ért célba a Rally Hungaryn, a második nap reggelén felborult az óhutai szakaszon és ezzel véget ért a futama. Után viszont megnyerte a Central European Rally WRC3 értékelését és ezzel ötödik lett a 2023-as WRC3 bajnokságban.

A cseh pilóta a Svéd Rallyn indult ebben a szezonban, ott 11. lett a WRC3 kategóriában, a hétvégén pedig aszfalton folytatja, nevezett a Horvát Rallyra is.

foto: Filip Kohn

 

Friss