2024. április 27. 00:29

KezdőlapWRCRovanpera: Ébredés után nem vagyok jó társaság 

Rovanpera: Ébredés után nem vagyok jó társaság 

-

Kalle Rovanpera elárulta mennyire kevés lehetősége van egy versenyzőnek a pihenésre a versenyek alatt. Az idei világbajnok nincs túl jó hangulatban ébredés után. 

Azt lehetne gondolni, hogy azzal, hogy a modern WRC versenyek már csak 300 km körüli hosszúsággal rendelkeznek és gyakorlatilag 3-4 nap alatt lezajlanak sokkal jobb helyzetben vannak a mai versenyzők, mint az évtizedekkel ezelőtt versenyzők, amikor hosszabb versenyek voltak. 

Azonban Kalle Rovanpera elárulta, hogy a mai versenyzők sem tudnak eleget pihenni a futamok alatt. 

“A WRC futamok alatt jelenleg nagyon rövidek az éjszakák – mondta Kalle Rovanpera az Unibet oldalnak. – A nappalok nagyon korán kezdődnek és hosszúak, van, amikor csak este 8-9 körül van a szerviz. Ezt követik a médiainterjúk, a vacsoráról, valamint a következő nap videóinak megnézéséről már nem is beszélve. Mikor eljutunk a lefekvésig már este 11, vagy éjfél van. Hajnalban pedig már sokszor 4-5 óra körül fel kell kelni.” 

Az idei világbajnok egy okosórát is visel, mely az alvás minőségét is tudja figyelni. 

“Az órám gyakorlatilag egy versenynapom sem néz ki jól, annyira rosszul alszom. Nem szeretek hajnalban kelni. Ébredés után egy órával nem vagyok jó társaság, nem szoktam jó hangulatban lenni.” 

A napi első szakaszra azonban mindig koncentrálttá tud válni Rovanpera. 

“A koncentráció nagyban függ az adrenalinnal is, ami a rajtra már igen magas szokott lenni, így nincs probléma a koncentrációval sem.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss