2024. május 05. 09:06

KezdőlapERCKözel száz nevező, köztük három magyar kettős a Kanári-szigetek Rallyn

Közel száz nevező, köztük három magyar kettős a Kanári-szigetek Rallyn

-

A hagyományokhoz híven igen népes mezőny nevezett az ERC idei második versenyére, a Kanári-szigetek Rallyra, ahol három magyar párosnak szurkolhatunk. 

A Kanári-szigetek Rallyra mindig igen népes és nagyon erős mezőny gyűlik össze és így lesz ez idén is, amikor a spanyol aszfaltos verseny búcsúzik az ERC-től, hiszen jövőre már WRC-futamnak fog helyet adni. Az igen jó tapadást biztosító, de nagyon szűk pályákon is zajló versenyt jövőre a Sierra Morena Rally váltja majd az Eb-naptárban. 

A Kanári-szigeteken két hét múlva összesen 96 páros áll rajthoz, közülük azonban csak a mezőny fele lesz értékelve az Eb-n. A 48 párosból 29-en Rally2-es autóval indulnak, a Rally Hungary dobogósai közül csupán Simone Tempestini fog hiányozni. 

A magyar versenyzők között találjuk Csomós Mixit és Nagy Attilát, akik tavaly hatalmasat estek ezen a versenyen, azonban azóta Mixi két, míg Ati egy ERC-futamon tudott dobogón célba érni, így valószínűleg jó hangulatban áll rajthoz a skodás páros. 

László Martin és Bán Viktor számára a Rally Hungary a pályák takarítása miatt kevésbé sikerült jól, azonban a Kanári-szigeteken képesek lehetnek az első 10-be is beférni a Skoda Fabia RS Rally2-vel. 

A harmadik magyar induló a spanyol versenyen Herczig Patrik és Varga Kristóf lesznek, akik a Rally Hungaryn nem tudtak célba érni a Rally4-es Peugeot-val. 

A verseny összetett győzelméért valószínűleg Hayden Paddon, Efrén Llarena, Alexey Lukyanuk, Erik Cais, Miko Marczyk, Simon Wagner, Filip Mares, Martins Sesks, Mads Ostberg harcolhat meg Yoann Bonatoval, a tavalyi győztessel. 

A Kanári-szigetek Rallyn másfél hét múlva 13 gyorsaságit és 193.12 km versenytáv vár a mezőnyre. 

Friss