2024. április 29. 20:20

KezdőlapF1Az megvan, amikor Mansell tolvaj szurkolót üldözött a Hungaroringen, majd akkorát esett,...

Az megvan, amikor Mansell tolvaj szurkolót üldözött a Hungaroringen, majd akkorát esett, mint a ház? (videó)

-

Manapság gyakorlatilag elképzelhetetlen lenne az a jelenetsor, ami az 1989-es Magyar Nagydíj után játszódott le a Hungaroring paddockjában Nigel Mansell és egy renitens drukker főszereplésével.

Nigel Mansellt Forma–1-es pályafutása során számos alkalommal érte az a vád, hogy túlságosan hisztis, és valljuk be, nem alaptalanul. Előfordult, hogy lehülyézett és pszichiáterhez küldött egy újságírót; rendszeresen fenyegetőzött visszavonulással, majd utolsó csapatát, a McLarent meglehetősen dicstelen körülmények között hagyta el. Persze sokan pont azért szerették, mert soha nem aludt meg a tej a szájában. A tifosit például szinte biztosan ezzel a tulajdonságával is maga mellé állította, miközben 1989-es és 1990-es ferraris szezonja sem úgy sikerült, ahogyan azt remélte.

Mansell 31 éve lett világbajnok a Hungaroringen, majd egy nappal később megtudta, hogy nem kell a Williamsnek

A Redditen az egyik felhasználó erre az időszakra emlékezett most vissza, amikor posztolt egy archív felvételekből álló videót, amelyen egy percben csakis a hisztiző ferraris Mansellt láthatjuk. Ezek többnyire kerékcserék során megesett jelenetek, amikor a versenyző amúgy is felfokozott idegállapotban van, ám az utolsó eset más. Ez az 1989-es Magyar Nagydíj után történt, amikor a versenyt nem sokkal azelőtt az emlékezetes dupla előzéssel megnyerő Mansell a paddockban felbőszült oroszlánként iramodott meg az egyik néző után, majd nagy igyekezetében orra bukott.

Ezután azt látni, ahogy a Lotus-istálló egyik tagja átnyújt neki valamit, Mansell azonban a türkiz pólós, fényképezőgépet szorongató férfihoz beszél valamit, miközben fenyegetően mutogat. A férfi szájáról ezután egy „sorryt” lehet leolvasni, miközben a felbőszült pilótát finoman elterelik onnan.

A videót IDE KATTINTVA lehet megnézni.

Hogy mi volt Mansell baja? Az, hogy a néző nemes egyszerűséggel lekapta a fejéről a győztesnek járó Goodyear-sapkát, és megpróbált elszaladni vele, Mansell pedig utána eredt, és végül némi segítséggel vissza is szerezte azt. Amellett, hogy ilyesmit csinálni egyébként is elítélendő, valószínűleg a brit oroszlánnak azért is volt különösen fontos, hogy ne veszítse el az ereklyét, mert többek között ezeket a sapkákat is gyűjtötte saját múzeumában.

Az évek során felhalmozott tárgyaktól az 1992-es világbajnok tavaly, nagyszabású aukció keretében vált meg, az eladó ereklyék között pedig ott volt a szurkoló által elcsent sapka is.

Szenzációs történetek a legendás tárgyak mögött – íme Mansell hihetetlen gyűjteménye

Friss