2024. április 26. 13:15

KezdőlapTEREPRALLYSebastien Loeb már vezet Andalúziában

Sebastien Loeb már vezet Andalúziában

-

Az Andalucia Rally harmadik versenynapján Sebastien Loeb nyert és az összetettben is az élre állt. A motorosoknál is átalakult az élmezőny miután Kevin Benavides megnyerte a napot.

Pénteken a hatalmas köd miatt nem versenyzett az Andalucia Rally mezőnye. Nem is a pálya volt alkalmatlan a versenyzésre, hanem az volt a gond, hogy a 120 kilométerre levő felszállóhelyüktől a helikopterek nem tudtak eljutni a verseny helyszínére. A törlés azt jelentette, hogy a versenytáv 900 kilométer alá csökkent, ezért csak a pontok felét kapják a versenyzők.

Szombaton az élen álló Nasser Al-Attiyah először taktikázni próbált és Loeböt követve akart eljutni a célig, de 200 kilométer környékén sokat veszített és végül 11 perc 48 másodperc hátránnyal csak negyedik lett. Loeb nyert, Al-Rajhi és Chicherit ért célba mögötte. Ezzel Al-Attiyah pontokat veszített, mert a világbajnokságban a szakaszokon elért eredményekért is pontokat adnak, sőt ezekre nem vonatkozik a versenytáv csökkenése miatt a pontok felezése. Akkor bajban azért nincs a katari, mert összetettben továbbra is második, Loeb előnye 28 másodperc, tehát a döntés vasárnapra marad.

A motorosoknál extrém jelenetet láthatott az aki a célban várta a mezőnyt. Ross Branch 100 méterrel az időmérő kapu előtt esett, és hiába a rutinja, keserű leckét kapott az örökérvényű igazságból: a versenynek a célban van vége.

A hiba a szakaszgyőzelembe került, Branch 18 másodperccel kapott ki Kevin Benavidestől. Adrien Van Beveren lett a harmadik, Sam Sunderland pedig közel 5 perc hátránnyal csak nyolcadikként ért célba. Az összetettben Van Beveren vezet a Hondával, mögötte a Benavides testvérek állnak, Sunderland pedig csak a negyedik. Van Beveren előnye majdnem három perc, ami elég lehet vasárnapra a győzelemhez.

A zárónapon 122 kilométeres speciál vár a versenyzőkre.

Loeb
foto: Red Bull Content Pool

Friss