2024. április 26. 10:17
WRC - 🇪🇺 Közép-Európai Rally
WRC - 🇯🇵 Japán Rally
ERC - 🇭🇺 Rally Hungary

Alexey Lukyanuk kedvenc versenyén tér vissza az ERC-be

Alexey Lukyanuk is rajthoz áll a Kanári-szigetek Rallyn, ahol korábban már háromszor tudott nyerni. A ciprusi zászló alatt versenyző kétszeres Európa-bajnok idén Hyundaijal indul az ERC második futamán. 

Az FIA nem áll háborúban a WRC gyártóival a 2025-ös szabálytervezet miatt

A februári Motorsport Világtanács után derült ki, hogy 2025-től komoly műszaki szabályváltozást tervez az FIA a WRC-ben, a tervek pedig komoly megütközést váltottak ki a WRC gyártóiból, akik a Horvát Rally előtt közös levélben kérték a szabályváltozás elhalasztását. 

Mikkelsen elmondta miért maradt el horvát tempója az élmezőnyétől

Andreas Mikkelsen tempója nem sokkal volt jobb a Montén mutatottnál Horvátországban sem, annak ellenére, hogy még tesztversenyen is indult. A norvég versenyző azonban választ adott a kritikusoknak. 

FIA: Nehéz megváltoztatni év közben a WRC-pontrendszert

Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója még a Horvát Rally elején beszélt az idén bevezetett WRC-pontrendszerről, pedig akkor még nem iehetett tudni, hogy a hétvégén miként is alakul. 

Martins Sesks az M-Sport csapatával ír történelmet két WRC-futamon!

Martins Sesks hatalmas lehetőséget kapott az M-Sport csapatától, miután két WRC-futamon is a fordos csapat Rally1-es, de hibrid rendszer nélküli autójával indulhat. 

Neuville a verseny nagy részében a győzelemért harcolt, de elégedett a Horvát Rally 3. helyével is

Thierry Neuville elégedetten értékelt a Horvát Rallyn elért harmadik helyezést követően is, hiszen bár vasárnap hibázott, mégis azonos pontszámot szerzett a második helyen záró Elfyn Evans-szel, így továbbra is hat ponttal előzi meg legfőbb riválisát. 

Teljesen elértéktelenedett az összetett versenyeredmény a WRC új pontrendszere alapján

A WRC idén bevezetett pontrendszere Horvátországban is megmutatta, hogy szinte semmit sem számít a versenyen elért eredmény. 

Kárai Tamás maradt a Vörös Katlan ura, Benyó Máté nem tudta legyőzni Nyirádon

A kvalifikációk után még Benyó vezetett, de Kárai a döntőben megállíthatatlan volt.
24,677RajongókTetszik
1,925KövetőkKövetés
1,980FeliratkozóFeliratkozás

F1

Folytatódik a Kárai-Benyó csata Nyirádon

Eddig egy-egy az állás a SuperCars kategória két nagyágyúja között.
A Horvát Rally második szombat délutáni szakasza után ismét Thierry Neuville áll a verseny első helyén, miután péntekhez hasonlóan ismét válaszolni tudott Elfyn Evans szakaszgyőzelmére.