2024. április 26. 18:42
WRC - 🇪🇺 Közép-Európai Rally
WRC - 🇯🇵 Japán Rally
ERC - 🇭🇺 Rally Hungary

Több WRC-pilóta is indul a Portugál Rally Bajnokság harmadik versenyén

Kris Meeke ugyan dominálta a Portugál Rally Bajnokság eddigi két versenyét, azonban a harmadikon sokkal inkább meg kell harcolni a győzelemért. 

Az Euro RX3 bajnoka SuperCars-szal jön Nyirádra

Bakkkerud korábbi autóját kapta meg a lengyel versenyző.

Igen szép összeg gyűlt össze a Craig Breen Alapítvány árverésén

Kedd estig tartott az az árverés, melynek bevételéből a Craig Breen Alapítvány a J1000 Forestry Series ír versenyzői fogja támogatni. Az árverésen több mint...

Közel száz nevező, köztük három magyar kettős a Kanári-szigetek Rallyn

A hagyományokhoz híven igen népes mezőny nevezett az ERC idei második versenyére, a Kanári-szigetek Rallyra, ahol három magyar párosnak szurkolhatunk. 

Így állna a WRC a régi pontrendszer alapján

Igen sok kritika éri az idén bevezetett WRC-pontrendszert, ezért megnéztük, miként nézne ki az egyéni pontrendszer a tavalyi szabályok alapján.

Tanak: Most nem mondanék semmit a pontrendszerről

Ott Tanak ugyan a Horvát Rallyn csupán a negyedik helyet szerezte meg, azonban az új pontrendszer alapján a futamgyőztes Sébastien Ogier után a második legtöbb pontot szerezte. 

László Zoltán és Kürti Tamás úgy is nyerni tudott a Horvát Rallyn, hogy nem nevezett bajnoki értékelésbe

A Horvát Rallyn igen sikeresen szerepelt László Zoltán és Kürti Tamás, hiszen bár egyetlen FIA bajnoki értékelésbe sem számított eredményük, mégis nyerni tudtak.

Evans: Mega csatát vívtunk a Horvát Rallyn, azonban semmit sem nyertünk a pontrendszer miatt

Elfyn Evans hatalmas csatát vívott Thierry Neuville-el a Horvát Rally győzelméért egészen a vasárnapi második szakaszig, ahol mindketten hibáztak, végül pedig az esetből a walesi versenyző került ki jobban, hiszen a másodikhelyen zárt. Ez az eredmény azonban semmit sem ért az idei pontrendszernek köszönhetően. 

FIA: Nehéz megváltoztatni év közben a WRC-pontrendszert

Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója még a Horvát Rally elején beszélt az idén bevezetett WRC-pontrendszerről, pedig akkor még nem iehetett tudni, hogy a hétvégén miként is alakul. 
24,677RajongókTetszik
1,925KövetőkKövetés
1,980FeliratkozóFeliratkozás

F1

Horvát Rally: Ogier nyerte Neuville és Evans kiélezett csatáját, veretlen maradt a Toyota

Thierry Neuville és Elfyn Evans szoros csatáját végül Sébastien Ogier nyerte, így a Toyota megőrizte veretlenségét Horvátországban, ahol a legtöbb pontot Elfyn Evans szerezte. 
Takamoto Katsuta nyerte a Horvát Rally első vasárnapi szakaszát, míg Elfyn Evans gyorsabb tudott lenni a verseny élén álló Thierry Neuville-nél.