2024. április 29. 01:55
WRC - 🇪🇺 Közép-Európai Rally
WRC - 🇯🇵 Japán Rally
ERC - 🇭🇺 Rally Hungary

A tavaly nagy sikert aratott gyorsaságival indul idén is a Kanári-szigetek Rally

Akárcsak a tavalyinak, az idei ERC-szezonnak is az egyik fénypontját jelentheti a Kanári-szigetek Rally első szakasza, mely során egy kosárlabda csarnokban is vezetni fog a mezőny. 

A szimulátorból jutott el a JWRC élére Romet Jürgenson

Két futam után az az észt Romet Jürgenson vezeti a JWRC pontversenyét, aki tavaly egyike volt a FIA Rally Star program nyerteseinek. 

Mikkelsen jobb versenyben bízik a Lengyel Rallyn

Andreas Mikkelsen tempója a Montén és a Horvát Rallyn is elmaradt a WRC élmezőnyétől, azonban bízik benne, hogy idei első murvás versenyén, Lengyelországban jobb teljesítményre lesz képes. 

A Hyundai és az M-Sport is elkezdte a felkészülést a Portugál Rallyra (videó)

Amíg a Toyota Szardínián, addig a Hyundai Motorsport és az M-Sport Portugáliában készül a héten a Portugál Rallyra. 

Rovanpera ismét a hibrid Toyotával tesztelt (videó)

A Toyota csapata nem sokáig pihent a Horvát Rally után, szerdán már Szardínián tesztelt, ahol Kalle Rovanpera vezethette a Rally1-es autót. 

Az FIA nem áll háborúban a WRC gyártóival a 2025-ös szabálytervezet miatt

A februári Motorsport Világtanács után derült ki, hogy 2025-től komoly műszaki szabályváltozást tervez az FIA a WRC-ben, a tervek pedig komoly megütközést váltottak ki a WRC gyártóiból, akik a Horvát Rally előtt közös levélben kérték a szabályváltozás elhalasztását. 

Mikkelsen elmondta miért maradt el horvát tempója az élmezőnyétől

Andreas Mikkelsen tempója nem sokkal volt jobb a Montén mutatottnál Horvátországban sem, annak ellenére, hogy még tesztversenyen is indult. A norvég versenyző azonban választ adott a kritikusoknak. 

Történelmi pillanat – kezdődik Molnár Martin szezonja a brit Forma–4-ben

Molnár Martin a hétvégén hivatalosan is autóversenyzővé válik. A Virtuosi Racing pilótája Donington Parkban kezdi a szezont.
24,676RajongókTetszik
1,924KövetőkKövetés
1,980FeliratkozóFeliratkozás

F1

Igen sok kritika éri az idén bevezetett WRC-pontrendszert, ezért megnéztük, miként nézne ki az egyéni pontrendszer a tavalyi szabályok alapján.